keskiviikko 6. lokakuuta 2021

Koulurakennuksen julkisivu uuteen uskoon opiskelijavoimin

Tulevien rakennuspeltiseppien osaavissa käsissä syntyy hienoa jälkeä, kun viime keväänä aloitettu TAOn  julkisivuprojekti sai jatkoa heti syyslukukauden alettua. 

Parhaillaan työmaalla ollaan tekemässä uusia koolauksia. 

Projektin aikana on vanhat peltilevyt ja koolaukset purettu. Sitten on eristyksiä lisätty ja uudet koolaukset ovat juuri työn alla. Työ viimeistellään lopuksi uudenkarheilla peltilevyillä, jotka asennetaan siten, että osassa aaltopelti tulee vaakasuoraan ja osassa pystysuoraan.  - Emme käytä alhaalta ylös asti tulevaa pitkää peltilevyä, koska näin saamme harjoiteltua enemmän peltilistoitusta, kertoo rakennuspeltitöitä opettava Markus Fincke. Peltilevy tosiaan käännetään välillä toisin päin, millä saadaan aikaan kiinnostavaa vaihtelua pintaan. 

Maallikon ihmetys saattaa olla melkoinen, kun yleensä talon katolla keikkuva rakennuspeltiseppä onkin työstämässä seinää. Opettaja Markus Fincken mukaan julkisivun pellitys on kuitenkin hyvin tavallista peltisepän työtä. Noin puolet alan firmoista tekee kattohommia ja puolet näitä julkisivuja, joten työmaana tämä kohde on opiskelijoille oivallinen. 

Kyseinen julkisivuremontti koskee siis TAOn koulurakennuksia Taalintehtaankadulla. Sekä rakennusten tien puoleiset päädyt että sisäpihan seinät on tarkoitus uusia. Kun peltityöt ovat valmiit, levytetään talon kulmaus vielä  esim. betonilevyllä. Tämän jälkeen TAOn maalarit astuvat työvuoroon, ja tarkoituksena on saada maalattua näyttävät muraalit talojen kulmauksiin siten, että kuva alkaa talon päädystä ja jatkuu sisäpihan seinämälle. 

Erityisen hienoa on se, että kaikki tämä syntyy TAOssa omin voimin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti