perjantai 18. helmikuuta 2022

TAO kutsui ysiluokkalaiset tutustumaan ammattikouluun

Vajaat 400 peruskoulun yhdeksäsluokkalaista sai juuri hiihtoloman ja yhteishaun kynnyksellä mahdollisuuden päästä tutustumaan ammatilliseen peruskoulutukseen. Nimittäin TAO, Turun ammattiopistosäätiössä esiteltiin kädentaitojen koulutuslinjoja kaikille halukkaille peruskoulunsa päättäville. Veneenrakentajat esittelivät taitojaan lujitemuoviveneen kannella. TAOn omat reippaat tutor-opiskelijat huolehtivat pääosin esittelyistä, joissa kurkistettiin kaikkiin TAOn yhdeksään ammattialaan. Samalla ysiluokkalaiset pääsivät seuraamaan, mitä ammattikoulussa oikeasti tehdään. 

Lattianpäällystyslinjalla kerrottiin, että alan osaajista on kova pula, joten innokkaita nuoria tarvitaan koulutukseen. Restaurointialan opiskelijat kertoivat itse omasta alastaan. Lisäksi esillä oli paljon Hämeenkadun työsalista tuotuja työkaluja ja tarvikkeita sekä työn touhussa olevia opiskelijoita. 


Tutustujille jaettiin myös pieni tietokilpailutehtävä ennen tutustumiskierrosta, ja ideana oli poimia vastauksia kysymyksiin eri aloista esittelyjen perusteella. 

Verhoomon sisäänkäynnin alussa oli esillä sekä ajoneuvoverhoiluun että perinteiseen verhoiluun liittyviä tuotoksia työkaluineen. 

Lisäksi kierroksen aikana tutustuttiin sisustajan, kiinteistönhoitajan, pintakäsittelijän ja maalarin ammatteihin. 

Viimeisellä etapilla rakennuspeltiseppien työsalissa opiskelijatyönä tehty peltihahmo Bender tervehti vierailijoita valloittavan hymyn kera. Samalla käytiin myös läpi oikeat vastaukset visailuun.

Haku ammatilliseen koulutukseen tapahtuu 
22.2. - 22.3.2022 osoitteessa:
opintopolku.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti