tiistai 1. marraskuuta 2022

Koskisen-talon harjakaisia juhlittiin kakun ja kiitosten kera

Lokakuun päätteeksi oli TAOssa aihetta juhlaan! Nimittäin Hämeenkadulla sijaitsevan Koskisen-talon  julkisivuremontti puutalossa saatiin maaliin, ja tekijöille pidettiin ansaitut "harjakaiset".
Rehtori Pirjo Ylönen hehkutti puheessaan sitä, että opiskelijat pääsivät näin osaksi vuosisatojen ketjua. Samuel Koskinen, koulun perustaja, korjautti taloa jo omana aikanaan 1800-luvun lopussa, ja nyt oli TAOn opiskelijoiden vuoro antaa panoksensa tähän jatkumoon! 

Ylösen mukaan harjakaisissa on aikoinaan ollut tapana tarjoilla hernekeittoa pilsnerin ja haitarimusiikin kera. TAOn tilaisuudessa, jossa alaikäisiäkin opiskelijoita oli mukana, hernekeiton tilalla oli nyt kakkukahvit ja pilsnerin sijaan mehutarjoilu.

Opiskelijat totesivat paikan päällä, että oli hienoa nähdä rakennuksen julkisivu nyt, kun telineet ja huput olivat poissa. Yhdessä saatiin aikaiseksi hieno lopputulos! Restauroinnin opettaja Heidi Engström oli myös tyytyväinen aikaansaannokseen, vaikka huomauttikin, että talon sisäpihan puoleisessa päädyssä on vielä rakennustyöt hieman kesken. Kadulle päin talo näyttää tosin jo upealta!Iso kiitos työpanoksesta kaikille projektissa mukana olleille opiskelijoille sekä heidän opettajilleen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti