torstai 9. joulukuuta 2021

Pintakäsittelijät tutustuivat autotaidemaalaukseen ja Uudenkaupungin automuseoon


TAOn pintakäsittelyalan opiskelijoille avautui joulukuun alussa mahtava tilaisuus päästä vierailulle kynäruiskumaalauksen konkarin pakeille. Kyse oli Simo Riikosen elämäntyöstä, josta parhaita paloja oli näytillä Nakkilassa sijaitsevassa Verstas Moottorikahvilassa. Kuvassa kynäruiskumaalari Simo Riikonen ja Verstaan omistaja Harri Höglund (oikealla) pitelevät taulua, jossa on Riikosen ensimmäinen ja toistaiseksi viimeisin autotaidemaalaus. Harri Höglundin johdolla vierailijat saivat opintokäynnin alkuun kuulla Verstas Moottorikahvilan historiasta. 

Historiikkiosuuden jälkeen opiskelijat saivat tutustua näyttelyyn, joka koostui lähinnä Simo Riikosen töiden kuvista. Kuvia oli tuhansia, joista vain murto-osa oli saatu näytille. Riikonen esitteli lähes jokaisen näyttelyn kuvan ja kertoi tarinoita vuosien varrelta. Hän tiesi jopa, mitä suurimmalle osalle autoista ja rekoista kuuluu nykyään. Osa autoista on edelleen hyvin pidetty suojissaan ja osa jo romutettu.

Harri Höglundin omistama Chevrolet Impala oli myös tuotu opiskelijoiden iloksi näytille kahvilaan. Lounaaksi tarjottiin Verstaan antimia, nimittäin herkulliset hampurilaiset!

Nakkilasta opintoretki jatkui Uudenkaupungin automuseoon. Kyseinen museo sijaitsee Valmet Automotiven autotehtaan vieressä. Sen kokoelmiin kuuluu noin sata autoa, valikoima mopoja, muutama moottoripyörä sekä kaksi lentokonetta. 

Automuseossa opiskelijat opettajineen tekivät kierroksen vanhojen autojen parissa. 

Kuvassa ensimmäinen Suomessa valmistettu auto. Vuodelta 1913 peräisin oleva auto, jonka teho on 10 hv, on valmistettu tehtailija Frans Lindströmin johdolla Mynämäessä Korvensuun konetehtaalla. Auton osat ovat suurimmaksi osaksi kotimaisia. 
Kiinnostava opintoretki oli opiskelijoille mieluisa!


Kuvat ja teksti: Jenni Nyberg

Toimitus: Eva-Maria Oksman


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti