torstai 16. joulukuuta 2021

Onnistunut opintopolku lähtee innostuksesta ja motivaatiosta!


17-vuotias Nanna Nyblom aloitti TAOssa maalausalan opinnot tänä syksynä. Hän kokeili ensin lukio-opintoja, koska ei vielä tiennyt, mitä haluaa isona tehdä. Oltuaan äitinsä apuna maalaus- ja lakkaushommissa hän kuitenkin tiedosti, että tykkää enemmän tekemisestä kuin teoreettisesta opiskelusta. - Olin käynyt TAOssa tutustumassa ysiluokalla, joten ajattelin, että tämä voisi olla oikea ala, kertoo Nanna. - Sitä paitsi äitini valmistuu tästä samasta koulusta kohta sisustajaksi, niin ajattelin, että voisimme sitten yhdessä tehdä joskus hommia. Paraikaa Nanna keskittyy tekemään näyttöä, jossa tehtävänä on oven maalaus. 


Joku on saattanut törmätä sosiaalisessa mediassa hauskoihin videoihin ja kuviin maalariopiskelijoiden opiskelusta ja vähän muustakin. Nanna luokkakavereidensa kanssa on näiden hassuttelujen takana. - Opettajamme Mari Jokinen innosti meitä kokeilemaan, ja Tiktok-videoita onkin ollut kiva tehdä, kun se on onnistunut vielä ihan koulussa ja luvan kanssa.  

Toinen asia, mikä Nannaa ammatillisessa opiskelussa on alkanut kiinnostaa, on ammattitaitokilpailut. - Meille kerrottiin jo  opintojen melko alussa, että halukkaat saavat alkaa treenata Taitaja-kilpailuja varten, Nanna kertoo. Häntä se alkoi kiinnostaa kovasti, ja Nanna onkin valittu helmikuussa pidettävään semifinaalikilpailuun TAOn toisena edustajana. - Ajattelin, että tällä ensimmäisellä kerralla saisin kokemusta ja harjoitusta, ja sitten seuraavalla kerralla voisi jo kilpailla tosissaan vaikka Taitaja-voitosta, hän toteaa. - Haluan saada opinnoista kaikki irti ja oppia mahdollisimman paljon!

Kolmantena kiinnostuksen kohteena tällä reippaalla maalariopiskelijalla on toiminta koulun oppilaskunnassa, jonka hallituksessa hän on mukana. Mitä kaikkea tämä nuori neitokainen sitten saakaan aikaan ammatillisen koulutuksen polullaan, siihen palataan myöhemmin. Tsemppiä Nanna Taitaja-semifinaaleihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti