maanantai 4. joulukuuta 2023

Opon uusi työpari Pyry tarjoaa karvaterapiaa opiskelijoille

Aada ja Viivi rapsuttelemassa Pyryä. 
Syyslukukauden alusta lähtien on TAOn opinto-ohjaaja Päivi Sirkiän vastaanotolla ollut keskiviikkoisin tavattavissa myös labradorinnoutaja Pyry. Kahdeksan kuukauden ikäinen Pyry on omistajansa Päivin mukaan kaikkien kaveri. - Pyry tykkää hirveästi ihmisistä ja haluaa aina olla siellä, missä muutkin, hän kertoo. 

Idea koiran ottamisesta mukaan oppilaitoksen arjen työhön lähti TAOn rehtori Pirjo Ylöseltä, joka on suuri koirien ystävä.

Pyry tässä hei! Miten voin auttaa?


Maalausalan opiskelijat Aada Santala ja Viivi Kopsa pitävät kivana asiana sitä, että opon vastaanotolla on mahdollisuus myös rapsutella koiraa. - On se jotenkin rennompaa, he tuumivat. Molemmilla tytöillä on koiraystäviä perheessä tai ystävien luona, ja he ovat huomanneet, että koiran seurassa olemisesta tulee hyvä mieli. 

Päivi-opo on puolestaan pannut merkille, että Pyryn läsnäolo opinto-ohjaajan vastaanotolla laukaisee mahdollista jännitystä ja keskustelu opiskelijoiden kanssa lähtee ihan eri tavalla liikkeelle kuin muuten. - Vapautunut ilmapiiri helpottaa kurjistakin asioista puhumista, tietää Päivi. 


Keskiviikkoisin Päivi-opon työkaverina toimii Pyry.
Opiskelijoilta on tullut Pyryn kohtaamisista vain positiivista palautetta. Kun opolle varaa aikaa intranetistä, on siinä yhteydessä mahdollista valita, haluaako tulla opon tapaamiseen oppilaitoksen Taalintehtaankadun toimipisteeseen, jossa Pyrykin on mukana, vai pääkoululle Teijonkadulle, jossa  koira ei ole paikalla. - Koirapelosta tai allergioista ei kukaan ole kertonut. Minulla on lisäksi tuossa työhuoneen ovessa kyltti silloin, kun Pyry on täällä, Päivi kertoo. - Lisäksi kysyn aina tapaamisen alussa, sopiiko opiskelijalle, että koira on läsnä. Eli rohkeasti vain varaamaan aikaa Pyryn tapaamiseen. Samalla voi myös jutella opintojen etenemisestä Päivi-opon kanssa. 

Namipussin perässä Pyry on valmis vaikka pomppaamaan pöydälle
Oma koira työkaverina on Päivistä ihan parasta. - Koiran läsnäolo tuo jollain tavalla inhimillisyyttä tapaamisiin, hän kertoo. Mukavana bonuksena on vielä se, että tauolla voi itsekin silitellä koiraa. Välillä, jos kukaan ei ole käynyt ja opo vain tuijottaa tietokoneruutua, on juniorikoira keksinyt myös omaa hauskaa. - Muutama  hampaanjälki on ilmestynyt pöydän kulmaan, kun työkaverilla on ollut vähän tylsää, tunnustaa Päivi. 

Karvaisen työkaverin ansaittu lepohetki
Pyry seikkailee myös TAOn sähköisessä joulukalenterissa, jonka ensimmäinen luukku avattiin viime viikolla. Kalenteria oli Päivin mukaan kiva kuvata, ja samalla opiskelijat pääsivät työsaleillakin tutustumaan tähän suloiseen karvakaveriin. - Vierailimme Pyryn kanssa myös Hämeenkadulla restauroijien työtiloissa, ja voisi olla kiva enempikin käydä moikkaamassa opiskelijoita.  Sen verran paljastettakoon, että joulukalenterissa pääsee kurkistamaan Pyryn näkövinkkelistä TAOn eri opintolinjoihin ja koulun tiloihin. Nyt viimeistään kannattaa siis ottaa seurantaan TAOn somekanavat! 
Iloista joulun odotusta kaikille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti