perjantai 8. joulukuuta 2023

TAOsta valmistui joukko uusia kädentaitajia

Yhteiskuvassa lattianpäällystäjän, kiinteistönhoitajan, maalarin ja sisustajan ammatteihin valmistuneita. 

  
Itsenäisyyspäivän kynnyksellä TAO, Turun Ammattiopistosäätiössä juhlittiin jälleen ammattiin valmistuvia. Kahvipöytä oli laitettu koreaksi, ja rehtori Pirjo Ylönen piti valmistuville onnittelupuheen. 
 


  
Puheessaan rehtori korosti sitä, että nyt valmistuneet kädentaitajat ovat osa sitä ketjua, joka alkaa jo oppilaitoksen perustamisvuodesta 1929. Tässä historiaa huokuvassa ketjussa käden taitojen arvostus tunnustetaan, ja näitä taitoja ylläpidetään ja siirretään tuleville polville. Puheensa rehtori päätti Lauri Viidan runoon, josta tässä katkelma: "kaikin soluin, sydämin usko, tahdo jotain, niin se kerran tapahtuu!"
Lämpimät onnittelut kaikille valmistuneille!

Tässä vielä henkilökohtaisia esittelyjä valmistuneista:Sisustajaksi valmistuneen Janette Santion mielestä opiskelussa parasta on ollut maalaus, erikoismaalaus ja kalusteverhoilu. Hän pitää omina vahvuuksinaan huolellisuutta ja pikkutarkkuutta sekä sitä, että hän on nopea oppimaan. Hän on hankkinut alan työkokemusta työharjoitteluissa, joissa hän on restauroinut ovia ja ikkunoita, tasoittanut seiniä ja tehnyt rakennusmaalarin perustöitä. Janeten toiveena on löytää vakituinen maalausalan työpaikka tai muu sisustusalaan liittyvä työ. 

Miia Latvateikari on 21-vuotias vastavalmistunut maalari, toinen suvussaan. Lukiotaustaiselle Miialle mieluisinta opiskelussa ovat olleet opettajat, oppilaitoksen tilat ja materiaalit.  Omiksi vahvuuksiksi hän listaa hyvän työelämäasenteen ja omatoimisuuden. Työkokemusta hänelle on koulun ohessa kertynyt pari vuotta asiakaspalvelutehtävissä sekä kesätöistä maalausalan yrityksessä, johon hän pääsee myös töihin valmistumisen jälkeen. Jatkosuunnitelmissa on mahdollisesti myös opiskella uusia tutkintoja. 

Pinja Ylä-Outinen on uunituore sisustaja, joka on valmis tarttumaan uusiin haasteisiin, jotka eivät välttämättä ole hänen omalla mukavuusalueellaan. Hänen muita vahvuuksiaan ovat visuaalisuus ja ihmisläheisyys asiakastöissä. - Parasta opiskelussa on ollut opintojen ja kokemusten monipuolisuus, uudet tuttavuudet sekä mahdollisuus testailla omaa osaamistaan, kertoo Pinja. Työkokemusta hän on kartuttanut sekä työntekijän roolissa että yksityisten projektien parissa. Tällä hetkellä hän hakee töitä, ja muutaman vuoden kuluttua suunnitelmissa ovat jatko-opinnot. 

Niko Kemi on saanut juuri päätökseen tärkeän etapin elämässään, eli valmistunut kiinteistönhoitajaksi. Parasta opiskelussa on hänen mielestään ollut se, että opintoihin on sisältynyt paljon työharjoitteluja. Tunnollisella, tarkalla ja huumorintajuisella Nikolla on jo paljon työkokemusta; kahden harjoittelupaikan (Teemu Tiimi ja Arkea) lisäksi hän on ollut useita kuukausia oppisopimuksessa Runosmäen lämmössä. Tammikuussa -24 Niko aikoo astua asepalvelukseen. 


Santa Sallinen sai juuri valmiiksi taideteollisuusalan perustutkinnon tutkintonimikkeellä sisustaja. Uuden oppiminen ja uudet ystävät ovat jääneet parhaana asiana mieleen TAOn opinnoista. Ystävälliseksi tiimipelaajaksi itseään luonnehtiva Santa kertoo myös olevansa nopea oppimaan sekä pysyvänsä hyvin aikatauluissa. Tällä hetkellä hän on töissä IKEAssa keittiösuunnittelijana. 

Maalarin ammattiin vastikään valmistunut Nanna Nyblom on opiskelunsa aikana osallistunut kahdesti nuorten ammattitaitokilpailun eli Taitajan semifinaaleihin, joista pääsi kerran myös finaaliin sijoittuen hienosti viidenneksi. Hyvät opettajat, kaverit ja tekemisen vapaus saavat häneltä kiitosta opiskelusta TAOssa. Oma-aloitteinen ja tarkka Nanna on saanut alan työkokemusta Taitajien lisäksi työharjoittelun avulla sekä työskenneltyään äitinsä kanssa maalausalan töissä. Suunnitelmissa on töiden teon lisäksi hakea jatko-opintoihin esim. taidealalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti