perjantai 17. toukokuuta 2024

TAOn maalari jälleen Taitaja-kisojen finaaliinMaalaus ja tapetointi on 18-vuotiaan Iineksen laji
 nuorten SM-ammattitaitokilpailussa eli Taitajissa.

Alkuvuonna Turun Skanssissa pidettiin maalaus ja tapetointi -lajin Taitaja-semifinaali, josta jatkoon selvisi TAOn opiskelija Iines Nummelin. - Semifinaali oli ihan hauska kokemus, ja oikeastaan minulle itselleni jopa vähän yllätys, että pääsin finaaliin, hän kertoo. - Se oli helpompaa kuin ajattelin, eikä olisi yhtään tarvinnut jännittää. Ruuvien kannat  Iinekseltä unohtui semifinaalissa kitata, mutta tekevälle sattuu ja samaa virhe ei varmastikaan toistu itse finaalissa, joka pidetään Kuopiossa 
20. - 24.5.

Näkymä Skanssissa pidetystä semifinaalista.

Semifinaalien jälkeen Iines on keskittynyt työsaliharjoittelussa nimenomaan edellisvuosien kisatehtävien treenaamiseen. 
- Parasta aikaa harjoittelen tapetointia nurkkien ja kulmien yli. Yllättävän hyvin ovat tapetointiharjoitukset sujuneet, sillä hyvin muistin ja osasin nämä, iloitsee Iines. Aiempina vuosina kilpailutehtävänä on ollut myös teippimaalaus, jollaista Iines toivoisi tämänkin vuoden kisaan. - Sellainen jokin tarkkuutta vaativa tehtävä olisi kiva, hän toivoo. Muita Iineksen lempitöitä ovat muun muassa nauhoitus ja tapetointi. Finaalissa Iines tekee samalla myös yhden ammattiosaamisen näytön. Huoltajana toimivan maalausalan opettajan Mari Jokisen lisäksi arvokkaita neuvojaan Iinekselle ovat antaneet myös TAOn maalauslinjan muut opettajat Terhi Runsala ja Marja Viitaniemi. 

Tärkeää on harjoitella tapetointia 
myös nurkkien ja kulmien yli.

Kisap
Tapetointitreeniä koulussa.
aikalle tueksi ja turvaksi tulee paitsi Iineksen opettaja Mari, myös Iineksen perhe.  
 - En ole koskaan käynyt Kuopiossa, mutta nyt mukaan kannustamaan tulevat vanhempani, jotka viettävät samalla kesälomaa, kertoo turkulainen Iines. Hän ei ole asettanut itselleen tulostavoitetta tai liian suuria odotuksia, vaan pyrkii suhtautumaan nelipäiväiseen kilpailu-urakkaan rennosti. 


Oikein paljon peukkuja ja tsemppiä Iines! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti